Тракторијада у Загребу

Око хиљаду сељака стигло на тракторима у Загреб, како би због лошег стања у пољопривреди, протестовали испред Министарства пољопривреде. Протест подстакнут изборним резултатом, тврди министар Божидар Панкретић.

Због лошег стања у пољопривреди пре свега у откупу млека, око хиљаду сељака стигло је на тракторима према Загребу, како би протестовали пред Министарством пољопривреде.

Трактори су кренули из Вировитице, Бјеловара, Врбовца, Чаковца, Вараждина, Истре, Осјечко-барањске и Вуковарско-сремске жупаније, а тракторе ће полиција у колони допратити пред зграду министарства.

Сељаци траже да се повећају цене пшенице, а проблем им је и неконтролисани увоз пољопривредних производа.

Иако је после најава протеста министар Божидар Панкретић изјавио да ће, ако је буду тражили, због мира, поднети оставку, данас је рекао да се неће наћи са сељацима, твдећи да је протест подстакнут изборним резултатима.

Сељаци истичу да они не мисле да разговарају са министром већ са премијером Ивом Санадером, а од Панкретића само желе да чују да је поднео оставку.

Влада, као и сељачка удружења под окриљем Хрватске сељачке странке, једног од коалиционих партнера у влади, нису успели у покушају да се заустави протест који је организовало 12 удружења пољопривредника из шест жупанија.

Због данашњег протеста успорен је саобраћај на више путева и магистрала у северној Хрватској.

Учеснике нису обесхрабрили ни позиви из влади лојалних сељачких удружења да се не креће у Загреб уочи жетве, нити апел некадашњег боксера, а сада еко-произвођача Жељка Мавровића да, и поред напорног рада, не треба само тражити паре.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи