Хрватска полиција тражила плаћене убице

Загребачка полиција јуче трагала за плаћеним убицама из Србије, који су требали да убију сведока покајника у истрази убиства Ива Пуканића, пише "Јутарњи лист". Полиција није потврдила ове наводе.

Загребачка полиција је јуче по Новом Загребу интензивно трагала за црним "аудијем" београдских регистрација у коме су, наводно, били људи, који су требали да убију сведока покајника у "случају Пуканић", пише "Јутарњи лист".

Државни тужилац Младен Бајић и начелник кабинета шефа полиције Крунослав Боровец нису потврдили ове наводе.

Иако је Боровец информације о потрази назвао дезинформацијама, новинар Душан Миљуш, који се бави извештавањем о криминалном миљеу, истиче да је информације добио из више независних извора.

По писању листа, кориштење "аудија" је у Србији познати симбол за припаднике криминалне групе из Земуна.

Миљуш пише да је полиција својевремено пресрела разговор Сретена Јоцића, осумњиченог да је наручио убиство власника недељника "Национал" Ива Пуканића, у коме тражи да "мали буде скинут што пре", при чему је Јоцић поменуо име сведока који је пре два месеца одлучио да проговори о својој, али и Јоцићевој улози у Пуканићевом убиству.

Полицијска истрага требала би да одговори да ли је српско, а можда и хрватско подземље одлучило да уклони сведока покајника, а помиње се и могућност психолошког ратовања с обзиром на то да је тешко веровати да би се криминалци одлучили на покушај убиства сведока, кога у Хрватској тренутно чувају до зуба наоружани елитни припадници полиције.

У међувремену, заштићеног сведока је у Београду испитао истражни судија Специјалног суда за организовани криминал коме је још детаљније описао своју улогу у Пуканићевом убиству, али је говорио и о детаљима Јоцићеве улоге у том злочину.

Наводно је изјавио да му је загребачки адвокат Зоран Пилиповић за 2.000 евра испословао добијање новог пасоша и то у загребачкој полицијској управи, пише "Јутарњи лист".
Разлог набављања новог пасоша био је тај што му је у старом пасошу била уписана забрана изласка из земље због важеће судске пресуде.

Испитује се и информација по којој је Јоцић, посредством кума Слободана Ђуровића, Пилиповићу, наводно, дао 100.000 евра како би покушао да издејтвује трансфер Роберта Матанића из затвора у Сремској Митровици у притвор у Хрватској, да би Матанић избегао изручење у Бугарску.

То се није десило па је Матанић на крају, ипак, завршио у Бугарској, пише лист.

Истрага о ликвидацији Пуканића и његовог сарадника Нике Франића, 23. октобра у центру Загреба, била је тема јучерањег разговора челних људи тужилаштава Србије и Хрватске, Слободана Радовановића и Младена Бајића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво