Без оружја за Медојевића

Посланици Покрета за промене тражили дозволе за ношење оружја, надлежни министар одбио захтев. "Наоружавање" једини начин да се "заштити право на изговорену реч", кажу у Покрету.

Из Покрета за промене (ПзП) затражили су од црногорског министра унутрашњих послова Ивана Брајовића да њеним посланицима изда дозволе за ношење оружја.

На тај начин, како је објашњено у ПзП-у, посланици те странке "једино могу заштитити право на изговорену реч".

Шеф посланичког клуба ПзП Срђан Брајовић рекао је новинарима да је непосредан повод за идеју о "наоружавању" посланика одлука судије за прекршаје да са 950 евра казни Ненада Мићуновића, који је у фебруару напао предсједника ПзП Небојшу Медојевића.

Мићуновић је Медојевића напао због тога што је у Парламенту, у расправи о организованом криминалу, у врло негативном контексту поменуо његовог стрица Бранислава Мићуновића, а ПзП оцењује да је изречена новчана казна неадекватна.

Настојећи да заштитимо своју уставну позицију посланика и право на јавно изговорену ријеч, одлучили смо да од министра унутрашњих послова Ивана Брајовића затражимо дозволе за ношење ватреног оружја, казао је Срђан Брајовић.

МУП ће, највјероватније, одбити наш захтјев, рекао је Брајовић, а посланички клуб ПЗП-а саопштио је да да ће оружје, ако захтев буде одбијен, ипак набавити и носити.

Посланици ПзП-а кажу да знају да је ношење оружја кривично дело, али додају да ће се у случају потребе позвати на посланички имунитет.

Министар унутрањих послова Црне Горе Иван Брајовић одбио је данас захтев посланика опозиционог ПЗП-а да им се изда дозвола за ношење оруја.

Брајовић је новинарима рекао да ће посланицима Покрета оружје бити одузето и они кажњени, уколико се одлуче да носе оружје.

Оружје се у Црној Гори "може поседовати, али не и носити", рекао је Брајовић и истакао да то право имају само овлашћени службеници полиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво