Славонски Брод тужи Босански Брод

Због загађења ваздуха у Славонском Броду градоначелник тог града оптужио је рафинерију из Босанског Брода. Мерна станица установила загађење чак 18 пута изнад дозвољених граница.

Градоначелник Славонског Брода Мирко Дуспара оптужио је рафинерију из Босанског Брода, која се налази са босанске стране реке Саве, да загађује ваздух у његовом граду.

"Људи моји, па ми и не знамо шта поред сумпороводоника удишемо. Ако су ту, а сигурно јесу, још којекакви бензински спојеви, онда се опасност од канцерогених обољења вишеструко повећава", рекао је Дуспара и за сутра сазвао хитну седницу градске управе.

Кривична пријава због прекомерне загађености ваздуха сумпордиоксидом поднета је против непознатих починилаца, али релевантни подаци којима располаже градска управа упућују да загађење долази из суседне државе, односно босанскобродске рафинерије нафте, пренели су хрватски медији.

Мерна станица за контролу квалитета ваздуха у Славонском Броду показала је да је у последња три месеца чак 18 пута ваздух био загађен изнад дозвољених граница.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи