У Црну Гору и даље са личном картом

Није дошло до промене режима узајамног путовања грађана Црне Горе и Србије, који подразумева могућност преласка границе на основу важеће путне исправе или личне карте, саопштило Министарство туризма Црне Горе.

Министарство туризма Црне Горе саопштило је да није дошло до промене у досадашњем режиму узајамног путовања грађана Црне Горе и Србије, који подразумева могућност путовања на основу важеће путне исправе или личне карте.

Министарство је дементовало наводе неких медија да од 01. јуна неће бити дозвољен улазак грађана Србије у Грну Гору без важећег пасоша. Као и до сада, сви пунолетни грађани Србије могу да путују у Црну Гору само уз личну карту, а пасош није неопходан.

Када је у питању путовања малолетних лица, Министарство иностраних послова Црне Горе ће се обратити надлежним органима Србије да се до краја године за малолетна лица не уводи обавеза поседовања пасоша, која је била предвиђена да ступи на снагу 01. јуна ове године.

Изузетно важним сматрамо стварање предуслова за најједноставнији улазак грађана Србије на територију Црне Горе током предстојеће туристичке сезоне, наводи се у саопштењу.

Исти режим преласка црногорске границе важи и за грађане Босне и Херцеговине, док надлежни органи Хрватске и Македоније својим грађанима не дозвољавају излазак из земље без важеће путне исправе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи