Роћен брани Тајланд од Шинаватре

Милан Роћен, шеф црногорске дипломатије, рекао да Црна Гора неће дозволити бившем тајландском премијеру Таксину Шинаватри, подизање тензија у тој држави. Шинаватра црногорски држављанин и није на "црвеној потерници", наводи црногорска полиција.

Шеф црногорске дипломатије Милан Роћен потврдио је данас да је тајландска влада упозорила Министарство иностраних послова Црне Горе да "има индиција" да би бивши премијер те земље Таксин Шинаватра, из неке треће земље, могао да утиче на подизање тензија на Тајланду.

Роћен је новинарима у парламенту казао да Црна Гора "не би дозволила никоме" да са њене теритиорије ради против интереса било које државе.

"Припремили смо одговор и одговорићемо да чак и када би било ко покушао, не само господин Шинаватра, да са територије Црне Горе ради против интереса било које друге земље, надлежни државни органи Црне Горе му то никада не би дозволили", рекао је Роћен.

Шинаватра, црногорски држављанин 

Управа полиције Црне Горе раније је саопштила да се бивши тајландски премијер Таксин Шинаватра, за којим је расписана међународна потерница, налази у Црној Гори од 13. марта.

Полиција је у саопштењу навела да је Шинаватра допутовао у Црну Гору 13. марта приватним авионима из Дубаија, да је црногорски држављанин и да према њему "нема основа за предузимање мера из своје надлежности".

Грађани су у више наврата последњих дана виђали бившег тајландског премијера како се са породицом и пратњом шета у Будви.

Више грађана и неколико новинара видело је Шинаватру у недељу и у уторак увече како вечера у Старом граду у Будви, што су објавили поједини подгорички медији.

Према наводима дневног листа "Вијести", Шинаватра са породицом и обезбеђењем борави у луксузној вили Милочер код Будве, где ће се задржати до четвртка, 18. марта.

Шинаватра има црногорски пасош и за њим су власти Тајланда расписале потерницу јер је у тој земљи у одсуству осуђен на две године затвора због корупције. 

Шинаватра је збачен са власти 2006. године после војног удара због оптужби за корупцију и злоупотебу власти.

Тајландско министрство спољних послова тврди да Шинаватра користи лажно име Таки Шинегра у пасошима који су му издати у Црној Гори, Никарагви и Уганди.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво