Одбачени захтеви одбране хрватских генерала

Хашки трибунал одбиo захтеве адвоката хрватских генерала Анте Готовине, Ивана Чермака и Младена Маркача, који су тражили одбацивање свих тачака оптужнице за злочине у Олуји. Судско веће оценило да је Тужилаштво извело довољно доказа за наставак процеса.

Расправно веће Хашког трибунала одбацило је захтеве одбране хрватских генерала Анте Готовине, Ивана Чермака и Младена Маркача за одбацивање свих тачака оптужнице која их терети за злочине почињене током и после акције Олуја 1995. године

Судско веће је оценило да је тужилаштво извело довољно доказа за наставак процеса.

Одбрана хрватског генерала Анте Готовине затражила је 19. марта од Хашког трибунала да Готовину ослободи, тврдећи да у недавно окончаном доказном поступку тужиоци нису доказали да је он крив за прогон Срба из Книнске крајине и друге злочине током и након операције Олуја у лето 1995.

Исте захтеве поднела је и одбрана суоптужених Чермака и Маркача.

Тужиоци Хашког трибунала затражили су од судског већа да не прихвати те захтеве, тврдећи да је доказана кривица хрватских генерала за прогон Срба из Книнске крајине 1995. године.

Суђење Готовини и суоптуженима требало би да буде настављено 28. маја извођењем доказа одбране.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи