Разбијена банда кријумчара људима

Полиција Аустрије у сарадњи са колегама из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Турске и Србије, успела да разбије организовану банду која се бавила пребацивањем илегалаца у земље Европске уније. Тачан број илегалаца не може да се процени.

Аустријска полиција, у сарадњи са колегама из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Турске и Србије, успела је да разбије организовану банду која се бавила пребацивањем илегалаца у земље Европске уније, саопштено је у Бечу.

Како је наведено, аустријска полиција, посебно канцеларија за борбу против криминала пребацивањем илегалаца и покрајинска полиција у Штајерској, водили су истрагу од средине новембра прошле године против једне организације која је у земље ЕУ пребацивала држављане Србије и Турске.

Илегалци су пребацивани различитим рутама: Косово - Србија - Хрватска - Словенија - Италија или Аустрија, као и даље на простор ЕУ, односно Македонија или Црна Гора - БиХ - Хрватска - Словенија - Аустрија, то јест Турска ка Босни - Црна Гора - Македонија или Хрватска, и потом даље у Словенију, па одатле у Аустрију или неку другу државу ЕУ.

Полицијске снаге су у Хрватској, Словенији, БиХ и Аустрији у усаглашеним акцијама спровеле хапшење и претресе станова осумњичених.

Тачан број илегалаца колико је ова организација пребацила на територију ЕУ полиција за сада не може да процени.

За пребацивање илегалаца ова организација је тражила између 2.500 до 5.000 евра по особи.

Како се наглашава, истрага у овом случају још није закључена и биће настављена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво