Нереди у Мостару

Славље због победе фудбалске репрезентације БиХ у Зеници над Белгијом, на мостарским улицама претворило се у инциденте. Снимци с улица објављени на интернет порталима сведоче о погрдним националистичким узвицима,те "слављу" под ратним заставама Армије БиХ и заставама Турске.

Групе навијача ноћас су у два наврата напале полицију у Мостару која је после победе фудбалске репрезентације БиХ спречила велике групе људи да пређу Булевар, некадашњу линију раздвајања града који је још подељен на већински бошњачки и претежно хрватски део.

Полиција Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) спречила је веће нереде када је више од 300 навијача који су прослављали победу кренуло са источне према западној страни града.

Синоћњи снимци с мостарских улица који су објављени на интернет порталима сведоче о погрдним националистичким узвицима, те ''слављу'' под ратним заставама Армије БиХ и заставама Турске.

Директор полиције кантоналног МУП-а Химзо Ђонко рекао је Срни да једна група навијача  напала полицију, али су их специјалци разбили употребом сузавца.

Додао је да  оштећено неколико полицијских аутомобила и неколико излога.

Ђонко је рекао да је полиција привела три особе и да се ради на препознавању још једног броја нападача.

Сва спортска такмичења у Мостару догађаји су високог ризика, па стога полиција увек у оваквим ситуацијама ангажује сво расположиво људство.

Како је Срни потврђено у МУП-у сва мостарска полиција била је на улицама, док су на Булевару, некадашњој линији раздвајања, били распоређени специјалци.

У мостарској полицији наводе да се озбиљно припремају и за градски дерби између клубова ''Вележ'' и ''Зрињски'' који би требало да буде одигран у среду, 8. априла, а који је процењен као догађај високог ризика.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се