Изгласано поверење министарки унутрашњих послова

Словеначкој министарки унутрашњих послова Катарини Кресал изгласано поверење. Њену смену покренула опозициона Словенска демократска странка Јанеза Јанше поводом случаја "избрисаних" грађана Словеније.

У словеначком Парламенту је рано јутрос након целоноћне расправе изгласано поверење министарки унутрашњих послова Катарини Кресал.

Њену смену је покренула опозициона Словенска демократска странка Јанеза Јанше поводом случаја "избрисаних" грађана Словеније.

Против смене министарке, која је почела издавање одлука "избрисанима" у складу са одлуком Уставног суда да им се врате сва изгубљена права, гласало је 48 посланика, а за смену 31 посланик у парламенту.

Први пут је јавно за говорницом подршку министарки дао премијер Борут Пахор и цела Влада, која је присуствовала седници.

"Прича о избрисанима је прича о искључивању, о одузимању права,прича о најмасовнијем кршењу словеначког Устава након осамостаљења и прича о подели на наше и ваше, прича о колективном порицању политичке манипулације и негирања правне државе", рекла је јуче посланицима министарка.

На крају свог наступа она је додала да је то и прича "вредна Франца Кафке и његовог романа "Процес".

Министарка Кресал је такође одбацила приговоре опозиције о високим одштетама, које ће Словенија наводно морати исплатити "избрисанима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво