Ухапшени полицајци у Бијељини

Босанска полиција, после годину дана истраге, ухапсила три особе осумњичене за злоупотребу система за издавање личних докумената. Међу осумњиченима је више припадника полиције Републике Српске.

Три особе, укључујући и полицијске званичнике, ухапшене су јутрос у Бијељини и Бањалуци после дуже истраге везане за злоупотребу система за издавање личних докумената.

Две особе које су ухапшене раде на руководећим местима у полицији у Бијељини, саопштила је полиција РС, наводећи и да су истрагом обухваћене још две особе, које раде на "руководећим позицијама у полицији Републике Српске у Бањалуци и Бијељини".

По налогу тужилаштва БиХ, акција је изведена због пријаве о злоупотреби система за издавање личних докумената.

Полицијска мисија Европске уније (ЕУПМ) у БиХ, подржала је ову акцију.

У полицији Републике Српске саопштено је да је у току претрес стамбених и других објеката у власништву осумњичених, као и да ће ухапшени полицијски сложбеници бити саслушани.

Претреси извршени у објектима Горана Ђелмића, начелника једног сектора полиције у Бијељини и Томе Мачара полицајца из тог града, јавила је босанска агенција Фена.

Истрага Тужилаштва БиХ у вези са нелегалним издавањем личних докумената и злоупотреби ЦИПС пројекта спроводи се више од годину дана, а међу осумњиченима је више припадника МУП-а РС.

Раније је у Бијељини ухапшен начелник Криминалистичке полиције Центра јавне безбедности Бијељина Василије Савић, који је касније пуштен на слободу, али је суспендован са посла и даље је под истрагом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи