Преврнуо се аутобус пун деце

Једна средњошколка погинула, 25 особа тешко повређено у саобраћајној несрећи код Сокоца, када се преврнуо аутобус са члановима плесне школе из Никшића. Двоје деце смештено на интензивну негу, али им живот није у опасности. У хотелу "Београд" у Источној Илиџи смештено 19 деце из аутобуса, део путника који нису повређени и даље на аутобуској станици у Сокоцу.

Аутобус из Никшића, у којем су била 52 путника, од чега 46 деце, слетео је јутрос са пута и преврнуо се у месту Жљебови, на путу Хан Пијесак - Соколац.

Божица Пејовић (17) из Никшића је погинула, док је 25 теже повређених пребачено у Клинички центар Источно Сарајево.

Портпарол Центра јавне безбедности Источно Сарајево Данка Тешић рекла је да се несрећа десила јутрос око 6.45.

Тешићева је додала да су 34 путника из аутобуса превезени у болницу у Касиндо, од чега је део њих лакше повређених пуштен из болнице и смештен у хотелу "Београд" у општини Источна Илиџа.

Тешићева је навела да је двоје деце смештено на интензивну негу, али да им живот није у опасности.

Возач у притвору

Возач никшићког аутобуса притворен је у Полицијској станици Соколац, где ће бити задржан до даљег, потврдио је "Срни" окружни тужилац Тужилаштва у Источном Сарајеву Џармин Пашић.

Пашић је рекао да се о узроцима несреће још не може говорити, али је нагласио да осим аутобуса у тренутку несреће није било других учесника у саобраћају.

Тужилаштво је издало наредбу за обдукцију тела, као и за саобраћајно вештачење и вештачење техничке исправности возила.

Једна од девојчица која је била путник у аутобусу, испричала је Телевизији Црне Горе да је аутобус налетео на рупу прекривену снегом после чега се преврнуо и слетео с пута.

Путници су такође навели да су се после превртања возила "некако снашли да изађу кроз предњи део аутобуса" и да су им у томе помагали мештани.

Према њиховим речима помогли су им и учесници у саобраћају који су се заустављали на путу са кога је аутобус слетео. 

У хотелу "Београд" у Источној Илиџи "Срни" је речено да су у хотелу налази 19 деце из аутобуса, који су чланови плесне школе из Никшића, а о којима ће се даље бринути општина Источна Илиџа и општина Соколац.

"Срни" је на Аутобуској станици "Соколац" потврђено да се на станици налази 15 путника из никшићког аутобуса, који нису повређени, али су у тешком психичком стању.

Поједини родитељи већ су стигли у Источно Сарајево по своју децу. Две делегације црногорске Владе дошле из Подгорице у посету деци повређеној у саобраћајној несрећи.

У делегацији су министар културе, медија и спорта Бранислав Мићуновић, помоћник министра иностраних послова Драган Ђуровић и градоначелник Даниловгарада Бранислав Ђурановић.

Другу делегацију чине министар за економски развој Црне Горе Бранимир Гвозденовић и министар без портфеља и председник Комисија за ванредне ситуације Фуад Нимановић.

За Републику Српску отпутовао је и градоначелник Никшића Небојша Радојичић.

Повређену децу из Црне Горе током преподневна у Клиничком центру Касиндол у Источном Сарајеву посетио је амбасадор Црне Горе у БиХ Рамиз Башић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи