Одобрена истрага против Адријана Настасеа

Посланици румунског Парламента већином гласова одбрили истрагу против бившег премијера Адријана Настасеа. Сумња се да је Настасе уцењивао, подмићивио и примио огроман мито.

Румунска скупштина је одобрила истрагу због корупције против бившег премијера Адријана Настасеа, после дужег одуговлачења које је довело до незадовољства у ЕУ.

Посланици су већином од 158, према 128 гласова против, одобрили захтев за покретање две одвојене истраге против Настасеа, који је био на челу левичарске владе Румуније од 2000. до 2004. године, пренео је Ројтерс.

Сумња се да је Настасе вршио уцене и подмићивао, као и да је примио мито од 1,4 милиона евра.

Бившем премијеру се већ суди због оптужби да је користио државни новац за финансирање председничке кампање 2004. године. Настасе одбацује све оптужбе, за које тврди да су неосноване и политички мотивисане.

Откако је Румунија 2007. године постала чланица ЕУ, Европска комисија од ње захтева да убрза истраге против високих функционера, чиме би показала и озбиљност у борби против корупције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи