Министар спољних послова Хрватске у Словенији

Хрватски министар иностраних послова и европских интеграција Гордан Јандроковић долази у званичну посету Словенији током које ће разговарати са словеначким премијером и министром иностраних послова Јанезом Јаншом и Димитријем Рупелом о развоју билатералних односа, приступању Хрватске Европској Унији и о ситуацији у југоисточној Европи.

Шефа хрватске дипломатије ће у Љубљани прво примити премијер Јанез Јанша, а затим ће Јандроковић и Рупел разговарати на Брду код Крања.

Словеначки медији наводе да је званични Загреб најавио да ће се разговоарати о развоју и продубљавању билатералних односа, приближавању Хрватске Европској Унији и НАТО-у, као и о ситуацији у југоисточној Европи.

Како се оцењује у Љубљани, већи помаци у решавању отворених питања, као што су питање границе две замље и дуга Љубљанске банке девизним штедишама, не очекују се пре јесењих парламентарних избора у Словенији.

Премијер Јанша је поводом посете хрватског министра рекао да се отворени проблеми између Хрватске и Словеније решавају, али да не очекује да ће у току разговора "доћи до неке озбиљније иницијативе која би ствар променила", али је, ипак, оценио да је овај сусрет добродошао.

Словеначки министар спољних послова недавно је казао да ће суштина сусрета бити да се са гостом "добро упозна и из односа отклоне препреке".

Рупел је иначе хрватског шефа дипломатије срео први пут у Минхену на међународној конференцији о безбедност и тада га позвао да посети Словенију, али до сусрета није дошло због његове заузетости председавањем ЕУ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи