Читај ми!

Пленковић сменио ухапшеног министра Дарка Хорвата, одређен му једномесечни притвор

Хрватски премијер Андреј Пленковић разрешио је ухапшеног министра просторног уређења, градитељства и државне имовине Дарка Хорвата, преноси портал Индекс. Хорвату одређен једномесечни притвор.

Андреј Пленковић је Дарка Хорвата разрешио на лични захтев, изјавио је портпарол хрватске Владе.

"Предсједник Владе Андреј Пленковић данас је разријешио Дарка Хорвата дужности министра просторнога уређења, градитељства и државне имовине", потврдио је портпарол Владе Хрватске. 

Дарку Хорвату је одређено месец дана истражног затвора због могућности утицања на сведоке, а наводно се ради о његовим пријатељима, преноси Јутарњи лист

Ускок је предложио да се испита 11 сведока, од чега је осморо запослено у Министарству регионалног развоја. Како сазнаје Јутарњи лист, Ускок је тражио да се Хорвату одреди истражни притвор због опасности од утицања на сведоке, али и због опасности од понављања кривичног дела.

Али, с обзиром на то да је поднео оставку, као опасност остаје само могућност утицања на сведоке. Хорватов адвокат сматрао је да се и другим мерама, а не истражним затвором, та опасност може избећи и да није нужно одређивање притвора. 

Након претреса куће у којој живи, хрватска полиција је раније данас ухапсила министра просторног уређења, градитељства и државне имовине Дарка Хорвата. Како преносе медији, Хорват се доводи у везу са злоупотребом службеног положаја.

Премијер Хрватске Андреј Пленковић је поручио да Хорват не може да остане министар, уколико буде задржан у притвору.

Ускоро би требало да почне рочиште на ком ће се одлучити о притвору Хорвата, преноси Индекс. УСКОК је тражио истражни затвор у трајању од 30 дана.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво