Читај ми!

Протест у Црној Гори против формирања мањинске владе, присуствовали и министри

Грађани Црне Горе незадовољни због најаве изгласавања неповерења влади и могућег формирања мањинске, протестовали су и вечерас испред седишта Владе и Скупштине.

Политичка криза у Црној Гори не јењава. Грађани, који су и претходних дана протестовали због најаве потпредседника Владе Дритана Абазовића о изгласавању неповерења, окупили су се вечерас у Подгорици.

На почетку скупа, у име Организационог одбора протеста окупљенима је прочитан проглас, у којем се изражава подршка влади од 41 посланика који су формирали већину након августа 2020. године.

"Желимо владу по мјери 41 посланика. Бранимо народну вољу, неприхватљиве су мањинске владе. Ово нису политички протести, али су добродошли људи свих политичких увјерења. Добродошли су сви који су против ДПС-а и њихових сателита. Иза протеста не стоји ниједна странка, али позивају све да се придруже који су против ДПС-а", речено је на почетку протеста.

Окупљенима су се на протесту вечерас придружили министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић, економског развоја Јаков Милатовић, екологије, просторног планирања и урбанизма Ратко Митровић и просвете, науке, културе и спорта Весна Братић.

Грађани су прошетали до Скупштине Црне Горе, па су се вратили до Владе, где су се полако разишли.

Скупштина Црне Горе ће 3. фебруар расправљати о предлогу премијера Кривокапића за разрешење потпредседника Владе Дритана Абазовића.

На другој седници, 4. фебруара, на дневном реду је предлог Одлуке о скраћењу мандата Скупштине.

Трећа седница је планирана истог дана и имаће две тачке - предлог да се гласа о неповерењу Влади и предлог закона о допунама Закона о локалној самоуправи.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара