Читај ми!

Mушкарац који је претио експлозивом у Бару пристао да се преда полицији

После вишесатних преговора, окончана драма у пословници НЛБ банке у Бару. У току је предаја мушкарца који је претио да ће активирати експлозив.

Мушкарац који је заузео пословницу НЛБ банке у Бару пристао је да се преда полицији, након разговора са потпредседником црногорске владе Дританом Абазовићем, сазнају Вијести.

Он је претходно на улазу у банку залепио плакат на коме пише "Вратите новац који сте украли од радника Приморке".

"Најважније је да се све завршило мирно. Ово су животне ствари, идемо даље", рекао је Абазовић за Вијести

Црногорска полиција евакуисала је зграду у којој се налази пословница и део Улице Маршала Тита, тако да у просторијама банке није било запослених.

Како сазнаје портал Ферал Бар, овај мушкарац је пред почетак радног времена радницима још на вратима пословнице рекао да се склоне и да не улазе унутра. 

Претходно је медијима доставио снимак са Јутјуба, у којем је позвао председника и потпредседника Владе, као и председника Скупштине, да помогну у решавању ситуације са банком, тврдећи да је радницима још 2010. нанета вишемилионска штета.

Како је рекао у снимку, све што надлежни треба да ураде јесте да позову директора банке и кажу му да у "што краћем року исплати паре радницима Приморке са каматом која им следује након 12 година".

"Имам велику намеру да се борим до краја, са собом ћу имати маску за заштиту од сузавца и дима, панцир, пиштољ са мецима, Молотовљеве коктеле и две импровизоване експлозивне направе на даљински окидач, да то кажем. На направама биће кесице са ексерима уколико дође до експлозије", рекао је мушкарац који се у снимку представио као Един Бегзић.

Полиција је, на основу спроведених провера, саопштила да није реч о особи склоној криминалним активностима, а медији преносе да се његови захтеви односе само на исплату новца.

Надлежни су поручили и да су грађани безбедни, те да је преговарачки тим од почетка био укључен у ову акцију.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара