Читај ми!

Милановић оштро китиковао извештај СЕ: Да балалајкама дочекујемо илегалне мигранте?

Хрватски председник Зоран Милановић, реагујући на извештај Комитет за превенцију тортуре Савета Европе o насиљу хрватских полицајаца према мигрантима, упитао је да ли би Хрватска требало да штити своју границу тако што би илегалне мигранте дочекала балалајкама.

Зоран Милановић оштро је критиковао извештај Комитета за превенцију тортуре Савета Европе, у којем се Хрватска позива да предузме мере, заустави и истражи злостављања миграната од стране полиције те земље.

У документованим сведочењима, објављеним у извештају ЦПТ, између осталог се наводи да су мигранте малтретирали хрватски полицајци, ударали их пендрецима, шутирали и шамарали. 

"Ти људи нису нормални, таквим арогантним односом према свима угрожавају еуропски пројект. Ја сам човјек с некаквом повијешћу болести и здравља, дакле с неколико сурадника смо омогућили, провели пролазак преко пола милијуна људи кроз Хрватску, дакле имам неку емпатију према томе", рекао је Милановић.

Коментаришући извештај изјавио је и да се "ових дана издају некакве смернице о томе како се требају звати празници".

"Нема Божића, него су то празници. Дакле, то све долази из исте прљаве кухиње. Дакле, људи који су са стране, велики идеолози и велики моралисти, свима набијају комплексе мање вриједности, сви су сурови, нецивилизирани, дивљи, оно, само што не глођу кости, они знају како је добро", казао је хрватски председник, преноси Индекс.

Како се мигранти дочекују

Милановић је упитао и како да Хрватска заштити своје границе.

"Како? Да балалајкама дочекујемо илегалне мигранте? То је немогуће. Дакле, напросто полиција мора примијенити одређену врсту силе. То се сад догађа и на пољској граници, након ове завршне манипулације Лукашенка", рекао је Милановић.

Истакао је и да је лицемерно да Брисел дели лекције.

"Ако се сватко шпанцира слободно као по корзу, то није држава. И зато је то лицемјерно, негдје тамо из Стразбура дијелити лекције... Мучење? Какве то везе има с мучењем? Што хрватска полиција, која тамо на -10 хода по снијегу до кољена, иде тамо да би мучила људе? Ја не видим њихову улогу као такву", додао је.

Хрватски председник за себе каже да је лево-либерални политичар, али да је "кухиња паметњаковића из Брисела" која, навео је, сву традицију коју Европа има покушава да претвори у културу тоталне различитости, штетна.

"Еуропа је континент који има своју повијест. Божић у Еуропи је Божић, Ханука је Ханука, Курбан-бајрам је Курбан-бајрам. Кад имате смјернице ЕК да се не спомиње Божић.... Што да се спомиње? Октобарска револуција? Божић је Божић, Еуропа је културолошки кршћански континент. Темељи доброг и лошег у Еуропи су кршћански", рекао је Зоран Милановић.  

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво