Дванаест погинулих на Сави

Словеначке спасилачке службе пронашле су тела још три особе које су нестале када су се преврнула два кајака код хидроелектране на Сави, док се за још једном особом трага.

Рониоци су јутрос пронашли још два тела на око 200 метара низводно од места несреће, док је тело треће жртве уочено из хеликоптера у близини села Брестаница.

Званично је потврђено да је у несрећи, која се догодила током спуста четири кајака реком Савом код Кршка у четвртак вече, 12 људи погинуло, једна особа је нестала, док је само једна жена преживела.

Несрећа се догодила кад су два кајака, са 14 путника, наставила спуст ка брани хидроецентрале у изградњи, упркос упозорењу да то не чине јер је вода код бране пуна вирова.

Словеначки медији су пренели да су међу погинулима градоначелник Севнице Кристијан Јанц, такође и посланик словеначке Народне странке у парламенту у Љубљани, и председници још три општине.

Повезане вести:

Пронађено тело још једног настрадалог на Сави

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи