Читај ми!

Група људи у Борову скандирала "Убиј Србина"

Група мушкараца јутрос је узвикивала "Убиј Србина" и "Ој, хрватска мати, Србе ћемо клати" пролазећи кроз Борово у којем већински живи српско становништво.

Како се види на снимцима које је на друштвеним мрежама објавила Општина Борово, група мушкараца је уз узвике "Убиј Србина" пролазила кроз Борово, а пратила су их полицијска кола.

Група је узвикивала и "Ој, хрватска мати, Србе ћемо клати", преноси хрватски портал Индекс.

Из Полицијске управе вуковарско-сремске је саопштено да је двадесетак младића јутрос у 6.30 положило венце на споменик убијеним припадницима винковачке специјалне јединице, а да су затим у колони кренули кроз место и узвикивали непримерене поруке, преноси Портал Новости.

Портпарол Полицијске управе Драгослав Живковић је навео да је полиција реаговала, издвојила оне који су викали, утврдила њихов идентитет и спровела криминалистичку истрагу.

Индекс сазнаје да су у питању чланови навијачке групе "Бед блу бојс" и да су у Борово дошли и из Загреба и других крајева Хрватске.

Живковић је за Индекс рекао да ће против оних чији је идентитет утврђен бити поднете пријаве, највероватније прекршајне. 

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво