Празник мимозе

Изложбом цвећа у Титовој вили и Фестивалом вина у Брасерији Института "Др Симо Милошевић" у Игалу, почео је 40. Празник мимозе.Свечаност ће отворити концерт групе "Хари Мата Хари", на главном градском тргу у Херцег Новом.

Славље овогодишњег Празника мимозе биће настављено великим маскенбалима у Институту и хотелу "Плажа".

Изложба цвећа је, и ове године, привукла велики број излагача из Србије, Црне Горе и Русије који су цветне аранжмане, саднице и баштенску опрему изложили на око 50 штандова у атрактивној Титовој вили.

Трећи по реду Фестивал вина такође је представиће и 52 произвођача вина из Црне Горе, Србије, Хрватске, Словеније, Македоније, Босне и Херцеговине, Италије и Француске.

Ове године ће, ткође, бити организовано донаторско вече, односно аукција вина, а сав приход биће уплаћен херцегновском Пливачком и ватерполо клубу "Јадран ЦКБ" за акцију "Јадран и пријатељи у борби против дроге".

Позиву ове манифестације одазвали су се и амбасадори Србије, Русије, Кине, Француске, Мађарске, Албаније, Бугарске, Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине, представници ОЕБС и Европске комисије, председници и представници градова побратима Херцег Новог из Србије и Македоније.

Празник мимозе биће пропраћен књижевним вечерима, концертима, изложбама слика, позоришним представама, бројним спортским сусретима, маскенбалу за децу и одрасле па све до спаљивања, дежурног кривца, за све недаће Новљана.

Карневалска свечаност ће бити организована, 28.фебруара., а покровитељ манифестације је Општина Херцег Нови.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво