Ухапшен убица Иване Ходак

Хратска полиција ноћас ухапсила лице осумњичено за убиство Иване Ходак октобра прошле година у центру Загреба. Осумњичени био незадовољан што му, Иванин отац, познати адвокат Звономир Ходак није "средио" посао, па је отпуштен.

Загребачка полиција ухапсила је прошле ноћи лице које је почетком октобра прошле година у центру Загреба убило двадесетшестогодишњу Ивану Ходак, ћерку познатог адвоката Звонимира Ходака и бивше потпредседнице хрватске владе Љерке Минтас-Ходак.

Како РТС незванично сазнаје, ради се о шездесетогодишњем Младену Шлогару званом Жила, који је био странка Иваниног оца адвоката Звонимира Ходака.

Информацију о хапшењу убице потврдио је Крунослав Боровец начелник Канцеларије директора полиције.

"Ухапшен је убица и мотиви су јасни", изјавио је Боровец.

Упркос медијским нагађањима о мотивима и позадини убиства, полиција истиче да овај злочин нема везе с организованим криминалом и да је осумњичени злочин починио незадовољан што му Звонимир Ходак није средио запослење што је обећео.

Медији наводе да је осумњичени радио као домар у спортском парку "Младост" где Ходак иначе игра тенис и да је наводно добио отказ, па је био незадовољан што му Ходак није "средио" посао.

Убица је наводно дуже време планирао убиство. Полиција је имала трагова да би се могло радити о том лицу, а последњих 15 дана интезивно су га тражили по Загребу.

Према писању Јутарњег листа, реч је о мушкарцу који је био странка Звонимира Ходака. Ухапшен је рано јутрос око 3 сата у Загребу. Полиција је код њега нашла пиштољ којим је убијена Ивана Ходак.

Загребачки адвокат Љубо Перасовић Висковић, који је био у љубавној вези са убијеном Иваном, потврдио је државној агенцији Хина, да је полиција код убице пронашла пиштољ којим је убијена Ивана Ходак.

Овим хапшењем требала би бити потврђена теза министра унутрашњих послова Томислава Карамарка да убиство нема везе с организованим криминалом чиме се наслутило да полиција располаже с чврстим индицијама ко је починилац, поготово кад је пре три седмице Карамарко најавио да ће убиство Иване Ходак ускоро бити расветљно.

Ивана Ходак убијена је с два хица из пиштоља у главу, 6. октобра прошле године, у улазу зграде где су живели њени родитељи. Зграда се налази сто метара од седишта полиције. Преминула је у возилу Хитне помоћи, на путу до болнице.

Један од очевидаца је након убиства рекао полицији да је у то време видео мушкарца старог 30-35 година, одевеног у сиво, који је истрчао из зграде и побегао у смеру Трга бана Јелачића.

Полиција је испитала више стотина лица, али конкретних информација о томе како истрага напредује, до сада није било.

Седамнаест дана након Иване Ходак, убијени су новинар и власник "Национала" Иво Пуканић и његов сарадник Нико Фрањић па су оба атентата стављена у контекст мафијашких убистава.

Убиство Ивана Ходак изазвало је протесте грађана, али и смене министара правде и унутрашњих псолова Ане Ловрин и Берислава Рончевића и шефа полиције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара