Читај ми!

Перовић: Ђукановић неуморан у прављењу подела

Ректор Цетињске богословије Гојко Перовић изјавио је да је председник Црне Горе Мило Ђукановић "неуморан у прављењу и продубљивању подела" у земљи и нагласио да је Српска православна црква, иако има национални предзнак, црква свих верника, без обзира на нацију.

Антицрквени тонови који су се данас могли чути са Конгреса једне номинално грађанске и секуларне странке збуњују људе, свађају браћу и наносе друштвену штету, оценио је ректор Цетињске богословије Гојко Перовић.

Он је агенцији МИНА рекао да је председник Црне Горе Мило Ђукановић "неуморан у прављењу и продубљивању подјела".

"Није разумио грађане државе чији је предсједник, као што не разумије сопствену црногорску историју", поручио је Перовић.

Он је навео да је Српска православна црква (СПЦ), иако има национални предзнак, црква свих верника без обзира на њихову нацију.

"Као што је Црна Гора држава свих њених грађана, без обзира на њихов идентитет, иако је име наше земље, између осталог и име једне нације", рекао је Перовић.

Он је поручио да СПЦ има јасан и недвосмислен континуитет са црквом из Краљевине Црне Горе, која је била и светосавска и видовданска и која је чувала јасну орјентацију ка обнови јединства са Пећком патријаршијом, које се и десило и које су подржали сви њени свестеници, владике и монаси.

Перовић је истакао да цркву не занимају идентитетске подјеле, јер је она за све људе добре воље.

"Али овакви антицрквени тонови са Конгреса једне номинално грађанске и секуларне странке збуњују људе, свађају браћу и наносе друштвену штету", закључио је Перовић.

 

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво