Девет Албанаца рањено у Македонији

Укупно девет особа рањено је прошле ноћи у још нерасветљеном сукобу у селу Радуша недалеко од Скопља, у инциденту који локални албански извори описују као наставак политичког насиља, које је, почетком месеца, бацило озбиљну сенку на парламентарне изборе.

Пуцњава је избила испред локалне кафане у скопском селу Радуша, које је током конфликта 2001. године било важно упориште македонске подружнице албанског герилског покрета, а након рата поприште озбиљних сукоба ривалских партија Албанаца у Македонији.

Инцидент се догодио 15 минута пре поноћи испред локалне чајџинице у Радуши када је група наоружаних особа из аутомобила отворила ватру на Бесфорта Халитија, који је у пуцњави теже повређен.

Бесфорт Халити је син посланика најснажније албанске партије у Македонији, Демократске уније за интеграције, БДИ, Рафиза Халитија, који је током рата 2001. године било локални командант Ослободилачке националне армије, ОНА у Радуши.

"Тачно је да је пуцано на сина Рафиза Халитија," изјавио је функционер БДИ Абдуладим Адеми.

Међу рањенима се налази и један нападач, који је, такође, пребачен у војну болницу у Скопљу, потврдила је македонска полиција, наводећи да је су у пуцњави кориштене аутоматске и ловачке пушке, као и пиштољи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи