Читај ми!

Абазовић: Речено учињено, војне вежбе на Сињајевини неће бити

Министарство одбране Црне Горе одложило је сутрашњу војну вежбу на Сињајевини док се за њу не стекну услови. Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић оценио је да је то значајна победа грађана и еколошке Црне Горе.

Војна вежба у гађању на Сињајевини, коју је најавио одлазећи министар одбране Предраг Бошковић, неће сутра бити одржана. Министарство одбране је саопштило да се та војна вежба на Сињајевини одлаже док се за њу не стекну услови. 

"Речено, учињено, војне вежбе на Сињајевини неће бити", поручио је  лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић. Оценио је да је то, како је рекао, "значајна победа грађана и еколошке Црне Горе".

"Након само једног јучерашњег састанка, све се променило. Зато је добро имати подршку наших међународних партнера. Идемо даље, чека нас још посла", поручио је Абазовић, пренеле су подгоричке Вијести.

Бранитељи Сињајевине су након што се Министарство одбране огласило поручили да планину неће оставити пусту све док се одлука о томе да Сињајевина буде војни полигон не поништи.

Столтенберг: Заштитити природу али и потребу војске да вежба

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да у Црној Гори, кад је реч о полигону на Сињајевини, мора бити помирена потреба за заштитом природе, али и потреба војске за вежбањем.

Није желео да коментарише, како је рекао, специфичне ситуације да ли парк природе на Сињајевини може да буде полигон за војне вежбе.

"Али мора бити помирена потреба за заштитом природе, али и потреба војске за вежбањем. То је важно за све савезнике и све земље, како би их њихова војска штитила", истакао је Столтенберг.

Најавио је да ће Црна Гора добити респираторе и заштитну опрему од Алијансе у борби против коронавируса. Помоћ ће, казао је, бити послата у наредном периоду.

"То је доказ НАТО солидарности и подршке једних другима. Ако буде потребе, обезбедићемо и другу врсту помоћи, осим респиратора", рекао је Столтенберг, пренео је подгорички портал РТЦГ

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи