Нови сукоби у Атини

Након марша за ослобођење ухапшених током децембарских немира, више стотина демонстраната сукобило се са полицијом у центру Атине. Током протеста запаљен аутомобил кинеског дипломате.

До сукоба с полицијом у центру Атине дошло је, након марша на којем је затражено ослобађање демонстраната ухапшених током немира прошлог месеца.

Демонстранти су бацали каменице и штапове на полицију, која је употребила сузавац и пендреке а до највећих сукоба дошло је испред главне зграде Универзитета у Атини у раним послеподневним часовима.

Око 300 окупљених наставило је марш централним атинским улицама, разбијајући успут излоге, а полиција их је пратила са удаљености.

Један од захтева окупљених био је олобађање, како су рекли, "политичких затвореника", који су предводили двонедељне немире у Атини и другим грчким градовима.

Немири су избили 6. децембра 2008. године након што је један тинејџер погинуо у сукобу са полицијом.

Раније у току дана у Атини, у подметнутом пожару оштећен је и аутомобил кинеског дипломате, у нападу за који атинска полиција криви "анархисте", у инциденту није било повређених.

Канистер са бензином експлодирао је испод аутомобила који је био паркиран у атинском предграђу Психико у којем су смјештене кинеска и неколико других амбасада.

Аутомобили са дипломатским регистарским таблицама често су мета напада у Грчкој за које се криве радикални левичари и групе тзв. анархиста.

Циљ напада је у највише случајева да изазове материјалну штету и људске жртве су ретке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво