Обамини кандидати за изасланика за Балкан

Главни кандидати за америчког изасланика за Балкан су некадашњи амбасадор у БиХ Томас Милер и бивши саветник Џозефа Бајдена Мајкл Халцел. Међу кандидатима и два бивша изасланика Била Клинтона, пише сарајевски лист "Дневни аваз".

Бивши амбасадор САД у БиХ Томас Милер и некадашњи саветник америчког потпредседника Џозефа Бајдена, Мајкл Халцел, главни су кандидати за специјалног изасланика америчког председника Барака Обаме за Балкан.

Међу канидатима су и два бивша специјална изасланика Била Клинтона за БиХ, Роберт Гелбард и Џејмс Добинс, пише сарајевски лист "Дневни аваз", позивајући се на америчке политичке и дипломатске изворе.

Лист наводи да се о именовању специјалног изасланика за Балкан "све гласније говори", како би се показала брига и одлучност нове америчке администрације за Балкан у који је међународна заједница уложила 220 милијарди долара.

Према непотврђеним информацијама, Милер и Халцел имају највеће шансе да буду именовани на место изасланика председника Обаме за Балкан.

Милер је искусни амерички дипломата који одлично познаје прилике на Балкану, посебно у БиХ, али је и Халцел "добро упознао балканске прилике и развио мрежу контаката у региону", пише сарајевски дневник.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи