Ђукановић: СПЦ манипулисањем жели да промени власт

СПЦ је показала да јој није најважнија садржина Закона о слободи вероисповести, већ да манипулисањем верским осећањима људи желе да доведу до промене власти у Црној Гори, изјавио је у Подгорици председник Црне Горе Мило Ђукановић.

Мило Ђукановић је новинарима у Вили "Горица", после консултација са лидерима дела парламентарних партија, рекао да су представници власти покушали да разговарају са представницима СПЦ-а како би се пронашло решење и превазишли проблеми.

"Варају се сви који мисле да литије и било какви скупови изазивају страх власти и да могу угрозити темељне вредности друштва", рекао је председник Црне Горе.

Ђукановић је додао и да председник државе, био он верник или атеиста, има право да проналази решења за питања која оптерећују црногорско друштво, преносе Вијести

Избори крајем августа или почетком септембра

Горовећи о изборима поручио је да ће бити одржани крајем августа или почетком септембра.

"Вјерујем да ћемо кроз комуникацију доћи до прецизног термина ових дана", изјавио је Ђукановић после консултација са лидерима дела парламентарних партија.

Истакао је да су смернице такве да локални и парламентарни избори буду одржани истог дана, преносе Вијести.

Консултацијама нису присуствовали председници опозиционих парламентарних странака, а Ђукановић је рекао да га то не изненађује и да сматра да на тај начин праве алиби за изборни исход.

"Мислим да је овде реч о намери опозиције, која опет није нова, да кроз избегавање комуникације са представницима власти благовремено крене у формирање алибија за можда очекивани изборни исход", рекао је председник Црне Горе новинарима.

Ђукановић је рекао и да је његова понуда "била потпуно јасна, отворена, једнака према свима".

"Они који су желели комуникацију су добили прилику да саопште своје ставове, имаћу према тим ставовима максимално поштовање, и наравно, наставити да вршим своје уставне надлежности тако што ћу у наредних неколико дана у даљој комуникацији са другим државним органима дефинисати термин избора и о томе благовремено обавијестити јавност", додао је председник Црне Горе.

Мило Ђукановић је разговарао са председником Социјалдемократа Иваном Брајовићем, председником Бошњачке странке Рафетом Хусовићем, председником Либералне партије Андријом Поповићем, председником Хрватске грађанске иницијативе Адријаном Вуксановићем, као и представницима албанских партија Хазифом Цунгом, Ником Ђељошајем и Мехметом Зенком.

Овогодишњи парламентарни избори биће 11. од увођења вишестраначја и пети у самосталној Црној Гори.

Избори за одборнике и посланике одржавају се најкасније 15 дана пре истека изборног периода одборника, односно посланика којима тече мандат.

Од дана расписивања избора до одржавања избора одборника, односно посланика не може протећи мање од 60 ни више од 100 дана.

Претходни парламентарни избори одржани су 16. октобра 2016. године.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи