Потпуно ново искуство путовања до Грчке преко Бугарске – можете бити изненађени на граници

Младен Алвировић и екипа САТ патроле стигли су на Тасос. За РТС преносе своја искуства путовања до грчког острва.

Младен Алвировић каже да је трајање путовање екипе емисије САТ дискутабилно, јер како би снимили једну патролу и све детаље које она захтева и до Црне Горе путују два дана.

"И путовање до Тасоса је трајало два дана и то не зато што је била посебна гужва или зато што је било тешко него зато што снимање једне овакве емисије захтева да се често стане и обезбеде праве информације, тако да нисмо ми меродавни за то", рекао је Алвировић.

Истакао је да је екипа емисије САТ путовала преко Бугарске и да је ове године тај пут много бољи него раније.

"Од Софије до границе са Грчком постоји само још 30 километара магистрале и то врло квалитетне магистрале, све остало је нови ауто-пут", додао је Алвировић.

"Ако бисмо поредили трајање путовања преко Бугарске или кроз Северну Македонију, преко Бугарске се до Халкидикија путује једно 40 минута дуже, односно 40 километара има више", рекао је Алвировић и додао да ко путује на Тасос преко Бугарске је најкраћи и најбржи пут.

Што се тиче самог преласка грчке границе, Алвировић истиче да су српски држављани једини ван ЕУ којима је дозвољено да улазе у Грчку.

Када дођете на границу ручно се уносе подаци за сваког држављанина Србије који улази у Грчку и то одузима време, а важна ствар је да се спроводи и насумично тестирање на коронавирус, наводи Алвировић.

"Ви на самој граници морате да оставите податке о себи – где путујете, где ћете боравити, који мобилни телефон користите и када узму од вас узорак за тестирање, ако је он позитиван, доћи ће по тим подацима у хотел где се налазите и одвешће вас у карантин", објаснио је Алвировић.

"На самој грчкој граници никада за све ове године колико снимамо патроле нисмо видили такву љубазност", закључио је Алвировић и додао да су срели пуно српских туриста који су без проблема прошли границу.

На граничном прелазу Промахонас између Грчке и Бугарске поново се створила гужва, други дан заредом. На улаз у Грчку се чека око два сата, сазнаје РТС.

После десет сати чекања на граници туристи из Србије стигли су на своја одредишта. За РТС су описали како је изгледао пут и шта их је дочекало у Грчкој.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи