Три Кинеза у Сарајеву немају коронавирус, прате се деца са екскурзије у Милану

Три држављанина Кине која су доведена на Клинички центар Универзитета у Сарајеву нису заражена коронавирусом, потврђено је за "Кликс".

Они би данас требало да буду пуштени на кућно лечење, а у Клиничком центру речено је да се спрема изолација за пацијенте уколико налази покажу да су позитивни.

Тестови су направљени током дана и резултати су се с подозрењем ишчекивали, првенствено због страха и неповерења у босанскохерцеговачке здравствене институције, преноси Кликс.  

Поводом дезинформација да су у тој медицинској установи смештени пацијенти с ккоронавирусом, директорица КЦУС-а Себија Изетбеговић нешто раније је рекла да је реч о три пацијента, држављанина Кине, који имају симптоме прехладе.

"Нема потребе за дизањем било какве панике јер ова три држављанина Кине не долазе из регије која је погођена коронавирусом", рекла је Изетбеговићева и додала да су они смештени у болницу, али да нису лошег здравственог стања, те да ће до вечерас бити готови и тестови на коронавирус, пренео је сарајевски портал Кликс.

Реч је, рекла је, о туристима који су у БиХ дошли са симптомима прехладе и били су смештени у објекту који се налази у сарајевском насељу Добриња.

Поновила је да нема драматичне ситуације, али је додала да је брине група деце из Основне школе Грбавица 2, која су дошла из Милана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи