Амфилохије: Безакоње је проглашено за закон

Након молебна Пресветој Богородици који је служен у рисанској цркви Светих апостола Петра и Павла, митрополит црногорско-приморски Амфилохије позвао је грађане да не гласају за оне који подржавају Закон о слободи вероисповести.

"И ми смо то дочекали овдје у Црној Гори да је безакоње проглашено за закон, и то у име народа", рекао је митрополит Амфилохије, преносе Вијести.

Упитао је који је тај народ који гласа за некога "који безакоње проглашава за закон."

"Ја вјерујем докле се не скине то безакоње да нећете наћи ни једног ни Бокеља, ни Црногорца ни Брђанина који ће гласати за тако безакоње и за оне који тако безакоње отимања светиња устоличују први пут у историји Црне Горе. У Бога се надам да међу вама Бокељима неће бити оних који ће гласати за то безакоње и за оне који подржавају то безакоње, без обзира ко они били", поручио је Амфилохије.

Казао је да се власт бира да би држала закон, да био доносила праве и истинске законе.

"И да чува народну душу, да његује у народу заједништво и љубав. Не да дијели народ, да га завађа. Да оно што ради, ради на братољубљу и богољубљу, а не на братомржњи и богомржњи", рекао је он.

Нагласио је да су литије у Црној Гори исцељење од мржњи, деоба и подела, "од свега што је тровало наш народ."

"Зато је неопходно да овако ходимо за Богом као путем, истином и животом", поручио је Амфилохије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи