У Црној Гори због коронавируса под надзором 29 особа

У Црној Гори је због коронавируса под надзором 29 особа, рекао је Марко Бакић из Института за јавно здравље. Каже да ће црногорски држављанин који се налази на броду "Дајмонд принцес", у најкраћем року бити пребачен у надлежну болницу на копну где ће бити задржан до потпуног оздрављења и опоравка.

Марко Бакић је рекао да је ризик од заразе коронавирусом за Црну Гору и даље је низак, али се не може искључити. Саопштио је да је под надзором 29 особа.

"На територији коју покрива ИЈЗ под надзором је 10 особа, по пет особа покривају епидемиолошке службе Будве и Бара, у Котору су под надзором четири особе, двије у Тивту, а по једна у Беранама, Бијелом Пољу и Херцег Новом", рекао је Бакић за РТЦГ.

Он је казао да је ИЈЗ у сталној комуникацији са Министарством спољних послова и прати здравствено стање оболелог црногорског држављанина који се налази на броду "Дајмонд принцес" у јапанској луци у Јокохами.

"Током јучерашњег дана у ИЈЗ је пристигла информација да је доказано присуство новог вируса код црногорског држављанина који је био члан посаде брода ‘Дајмонд принцес’. Пацијент ће у најкраћем року бити пребачен у надлежну болницу на копну гдје ће бити задржан до потпуног оздрављења и опоравка", рекао је Бакић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво