Протестна шетња дуга скоро 30 километара, Амфилохије срео вернике

Грађани незадовољни спорним Законом о слободи вероисповести и вечерас одржaвају протестне литије и молебне широм Црне Горе.

Верници су се у шетњу дугу 28 километара упутили од цркве Св. Ђорђа у Добриловини према храму Христовог Рождества у Мојковцу, објавила је Митрополија црногорско-приморска.

Литију је у Калудри срео и поздравио митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Поручио је окупљенима да их нико није подстакао да данас ходају по снегу, него је "народ дарнут у живац, у његово биће".

"Много шта је претрпио, нарочито од 1945. године, и на крају су, очевидно, пукла трпила. И што је најважније, народ је престао да се плаши", истакао је митрополит.

Најавио је да ће Синод Српске православне цркве одузети орден Светог Саве црногорском министру одбране Предрагу Бошковићу, јер како рекао, пљује на светиње.   

У престоници Црне Горе и вечерас je у устаљеном термину одржана молитва.

Литију у Пљевљима вечерас предводи митрополит Амфилохије.

На улице су изашли и незадовољни Бјелопољци. По окупљању испред цркве Светих апостола Петра и Павла, литија је кренула улицама града до цркве Светог Николе где је служен молебан.

У Беранама су колону грађана предводиле мајке са децом. Шетало се и Бару, Петровцу, Жабљаку.

Због спорног закона широм Црне Горе, а и региона већ готово два месеца грађани мирно, молитвом и литијама изражавају незадовољство.

Протестне шетње се од Божића организују два пута недељно – четвртком и недељом.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво