Изетбеговић назвао Додика политичким кабадахијом

Лидер Странке демкратске акције Бакир Изетбеговић оптужио је међународне представнике и Тужилаштво БиХ да не раде свој посао ако и да се кукавички повлаче пред српским чланом Председништва БиХ кога је назвао политичким кабадахијом.

Милорад Додик поручио је пред посланицима парламента РС да Република Српска и српски народ немају шансу у БиХ и да је Уставни суд себи дао за право да доноси одлуке и пребацује имовину на БиХ, а то јој не припада.

Уставни суд БиХ донео одлуку по којој пољопривредно земљиште које је до сада било власништво Републике Српске треба да се књижи као имовина БиХ.

Изетбеговић је гостујући на телевизији Хајат рекао да институције могу одмах да зауставе Додика ако имају храбрости.

"Зато што се кукавички повлаче пред њим, и Међународна заједница, и наше Тужилаштво. Не раде свој посао, не раде посао за који су плаћени. Повлаче се пред политичким кабадахијом. Могу да га одмах зауставе ако имају храбрости, или ће га зауставити вријеме".

"Ако заиста направи кризу", додао је Изетбеговић, на удару ће бити прво Република Српска јер се тамо, како тврди, теже живи.

"Нека изволи ако је толико неодговоран и луд да такву ствар уради. Из овог Устава неће изаћи, нећемо му попустити", рекао је Бакир Изетбеговић за Хајат ТВ.

На сталне одласке Милорада Додика и Драгана Човића у суседне државе одакле, као тврди, добијају директиву како да политички наступају у БиХ, Изетбеговић је рекао да без обзира на њихово "јединство", пробосанске снаге које се залажу за државу БиХ и све што је њено, и те како имају на кога да се ослоне.

"РС тражи више него што јој по Уставу припада"

"Ослањамо се на оне а оне који су уложили огромну енергију, вријеме, финансије да би направили мир на Балкану. Дакле, на САД, на Европску унију, и на исламске земље. И те како имамо на кога да се ослонимо. На крају крајева, на себе ћемо се ослонити", нагласио је Изетбеговић.

Оценио је да то што ради Додик је тражење хлеба над погачом.

"За њих, за српску политику, равноправност је неправда за њега, и за њих. Они траже више од онога што им по Уставу припада, па и по неком хисторијском оквиру. Нису њима направљене неправде какве су нама направљене: од ембарга на оружје, неправичног Дејтонског споразума, од тога да је Сребреница остала тамо гдје је 'српска војска остала и направила геноцид'. Тражи се да се Устав мијења сваки пут када нешто не могу да заврше", навео је Изетбеговић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара