Митинг у Скопљу – "Шетња за правду"

Митинг под називом "Шетња за правду" организовала је одлазећа социјалдемократска влада. Марш је кренуо од Парламента до комплекса судова, са залагањем за изградњу снажног, независног и професионалног тужилаштва и правосуђа.

У знак подршке реформама правосуђа које су усвојене пре распуштања парламента, а уочи ванредних парламентарних избора у Северној Македонији, 12. априла, СДСМ је организовала марш под називом "Шетња за правду".

"Наш народ жуди за правдом. Часне судије, сада је на вама да делите правду", изјавио је лидер социјалдемократа Зоран Зев, који је прошлог месеца поднео оставку на место премијера.

Председник парламента Северне Македоније Таљат Џафери синоћ је формално расписао ванредне парламентарне изборе за 12. април, о чему је политички договор постигнут још крајем октобра прошле године.

Председник Собрања је расписао изборе након што је у недељу једногласном одлуком посланика распуштен парламент.

Претходно је Собрање распуштено после бурне седнице на којој је усвојен Закон о јавном тужилаштву.

Тај закон је кључан услов настојања земље да се придружи Европској унији, напомиње АП, додајући да ће њиме крупни случајеви корупције и организованог криминала прећи у руке канцеларије јавног тужилаштва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво