Епископски савет СПЦ у Црној Гори: Настављамо борбу

Епископски савет СПЦ у Црној Гори је после данашњег састанка са представницима Владе Црне Горе саопштио да ни на који начин нису престали разлози због којих су скоро два месеца "стотине хиљада људи на улицама црногорских градова и шире".

Епископски савет је истакао да то саопштава и поред заједничког саопштења Епископског савета и Владе Црне Горе у вези са данашњим састанком, "а осјећајући одговорност пред народом који молитвено и достојанствено брани своје светиње, образ и част Црне Горе".

"Поздрављајући напоре да се кроз стручан дијалог покуша доћи до решења, настављамо нашу борбу још усрдније и бројније до коначне промјене дискриминаторних и неуставних одредби закона усмјерених против Православне цркве у Црној Гори", наводи се у саопштењу.

Додаје се: „Благодаримо народу на вјери, стрпљењу и упорности и молимо све да наставимо са нашим литијама задржавајући њихов молитвени, хришћански и благословени дух лишен свих страначких, политичких и националних разлика".

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 16. феб 2020, 01:30) - anonymous [нерегистровани]

Milo mora da ide

Nema srece u Crnoj Gori dok Milo ne ode. Za njega je bolje ako ode prije. Njegov odlazak ce usreciti i Crnu Goru. Dosta je diktature!

(субота, 15. феб 2020, 11:36) - Cikago [нерегистровани]

Onda nista !

E pa gospodo ,,montenegrini,,ako ste resili da ni malo ne popustite,onda nista,idemo dalje.Ali samo da znate da cete nas ovakvim vasim drskim I bezobraznim stavovima jos vise ujediniti I omasoviti.
Hvala vam na tome , ali ste trebali da barem malo razmislite sta se moze desiti u CG,posle ovakve vase tvrdoglavosti.

(петак, 14. феб 2020, 22:37) - anonymous [нерегистровани]

С вером у Бога

С вером у Бога, мирно, мудро и упорно, драга браћо и сестре у Црној Гори, наставите борбу за правду Божију. Свакодневно сам у мислима и молитвама с вама. Поздрав из далеког света.

(петак, 14. феб 2020, 21:24) - Воронцов [нерегистровани]

Очекивано

Наравно нису наивни па да поверују у намере власти у Црној Гори које покушавају да наметну свој дискриминаторски закон према СПЦ.