Држављанин Северне Македоније међу зараженима коронавирусом на крузеру у Јапану

Министарство здравља Северне Македоније саопштило је да је држављанин те земље који се налази на крузеру "Дајмонд принцес", усидреном код Јокохаме у Јапану, заражен вирусом Ковид-19.

Македонски држављанин је тренутно хоспитализован у здраственој установи у Јапану, додаје се у саопштењу.

До сада је потврђено да је вирусом Ковид-19 на крузеру, на којем је више од 3.500 путника и чланова посаде, заражено 219 особа, а планирано је искрцавање путника због довршавања карантинског периода.

Амбасада Северне Македоније у Токију је у комуникацији са држављанином Северене Македоније коме је утврђена инфекција, као и са осталом двојицом који се још налазе на броду у Јокохами и који су изјавили да су добро и да немају симптоме повезане са присуством вируса.

Министарство здравља Јапана наставља да спроводи тестове за присуство вируса код лица која се налазе на броду у карантину.

Током анализе предност имају лица са симптомима који указују на присуство вируса, старији од 75 година и особе са хроничним обољењима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво