Хрватски антиционисти најавили нападе на Јевреје

Непознати покрет "Хрватски антиционисти" најавио нападе на јеврејске организације у Загребу и Хрватској. Претње пријављене полицији.

До сада непозната организација под именом "Хрватски антиционисти" најавила је да планира нападе на "жидовске организације" у Хрватској као одговор на војну офанзиву Израела на Појас Газе, пише интернет сајт "Индекс".

"Желимо да поручимо свим члановима Маргеловог института да нас застрашивања и пријаве полицији неће спречити у даљњој интернетској активности усмереној против свих облика јеврејских екстремизама, посебно ционизма", наводи се у интернет поруци која је послата Маргеловом институту у Загребу.

У поруци се најављује како ће та организација "као одговор на актуелно јеврејско дивљаштво над Палестинцима у Гази, појачати своје бескомпромисно виртуелно деловање у хрватским медијима и на форумима и подићи их на досад невиђени ниво".

Директор јеврејске невладине организације Маргелов институт Ален Будај рекао је да су претње одмах пријављене, а порука је предата загребачкој полицији, заједно са адресама интернет сервера са којег је стигла електронска пошта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара