Експлозија производње марихуане у Албанији, Тирана демантује

Италијанска полиција тврди да је производња марихуане у Албанији протекле године повећана дванаест пута, што је премијер Еди Рама оштро демантовао, наводећи да такве тврдње немају упориште у стварном животу.

Производња марихуане у Албанији повећана је 1.200 одсто, јавила је италијанска телевизија РАИ, позивајући се на извештај полиције.

Тврдње наведене у овом извештају донекле представљају изненађење, јер су албанске власти током 2014. године покренуле серију акција против узгајивача марихуане, у којима је уништено на хиљаде расада. 

Статистика из тог времена показивала је да је производња марихуане процењивана на половину бруто националног производа Албаније.

Премијер Еди Рама је полицијски извештај назвао срамотним, наводећи да подаци из тог документа "немају упориште у стварном животу".

Слично су реаговали и представници министарства унутрашњих послова, али и представници опозиције.

Италијанска полиција пак тврди да у Албанији тренутно расте око 100.000 стабљика марихуане, чиме је та држава у самом врху произвођача те дроге.

РАИ је, такође, цитирао и изјаву тужиоца Ђакома Каталдија, који је објаснио да је производњом марихуане албанска мафија "акумулирала огромну количину новца, због чега је преузела водећу улогу у осталим криминалним активностима широм Европе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи