Бар, дисциплински поступак против учитељице због цртања тробојке на часу

Директорка Основне школе "Југославија" у Бару Биљана Вукмановић рекла је да је покренула дисциплински поступак против учитељице те школе Р. В., која је ученицима на часу задала да цртају тробојку, наводи портал РТЦГ.

Фотографија ученика који у рукама држе исцртане тробојке објављена је на друштвеној мрежи Фејсбук.

"У вези с наведеним случајем одмах су по сазнању предузете мјере из надлежности директора и покренут је дисциплински поступак. Наша школа није мјесто у коме ће се демонстрирати отворено или прикривено политичко дјеловање, већ пријатно и безбједно мјесто за све ђаке", рекла је Биљана Вукмановић за портал РТЦГ.

Она је истакла да су сви запослени у настави у обавези да "професионално раде свој посао у интересу ученика, а у складу са законским одредбама, подзаконским актима и предметним планом и програмом, што је њихов задатак и приоритет, као и заштита дјеце од сваког облика недозвољених и непримјерених појединачних утицаја".

"Настављамо свој тимски рад у духу заједништва и подршке ученицима у свим сегментима дјеловања школе. Нећемо дозволити да изоловани случај баци сјенку на досадашње али и будуће прегалаштво колектива Основне школе ‘Југославија’ како би се ученицима обезбиједили услови за квалитетан и угодан боравак у школи", казала је директорка школе.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво