Пленковић сменио министра здравља

Хрватска влада је потврдила да је премијер Андреј Пленковић разрешио министра здравља Милана Кујунџића, односно прихватио његову оставку након низа открића о министровој имовини.

Андреј Пленковић је истакао да је Кујунџић био фокусиран на објашњавање тема које немају везе са његовим ресором, као и да ће се вратити у Хрватски сабор.

"Разријешио сам министра Кујунџића, имао је прилику јавности објаснити цијели контекст ових тема које се вежу за њега. Министарство здравства је битно, а с обзиром да предсједамо ЕУ. Морамо се припремити за обрану од ширеће епидемије коронавируса. Он је био фокусиран на објашњавање тема које немају везе с његовим ресором. Он ће се вратити у Хрватски сабор, одлучио сам га разријешити", рекао је Пленковић.

Додао је да ће након данашњих консултација сутра предложити новог министра здравља.

Што се тиче наследника Милана Кујунџића, хрватски премијер каже "да се треба мало стрпјети".

"Не знам да ли је крив. Мени је битно да Влада нормално ради свој посао. Ја нити сам знао за те околности, нити могу знати, нити је то био предмет мог интереса. То нису нити информације о којима сам икада с њим разговарао", нагласио је Пленковић.

На питање "забрињава ли га то да је Кујунџић већ осми смијењени министар", Пленковић каже да морају решавати проблеме хрватског друштва.

"Забрињава ме феномен да се тако јако крене активностима медијима трести министре да је фокус рада Владе више у неком одбрамбеном ставу. Ми морамо имати проактивни став, да ријешавамо проблеме хрватскога друштва", истакао је Пленковић.

Милан Кујунџић ставио је свој мандат на располагање због афере око имовинске картице и непријављене имовине. Извинио се због нетачно испуњене картице и истакао да ништа од његове имовине није сакривено.

Рекао је да се ради о оркестрираним нападима на њега од стране "појединачних интересних скупина".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара