Мигранти пробили ограду на Хоргошу 2, мађарски полицајци пуцали

Већа група миграната пробила је ограду код српско-мађарског прелаза Хоргош-Реске 2. Мађарски погранични полицајци испалили хице упозорења.

Како је саопштила мађарска полиција, две групе миграната су јутрос око 5.30 покушале незаконито да уђу на територију Мађарске у близини граничног прелаза Хоргош 2 – Реске 2.

Око 60 миграната пробило је ограду у време када је прелаз Хоргош 2 затворен, а дежурни мађарски полицајци испалили су неколико хитаца упозорења у ваздух, што је спречило мигранте да нелегално уђу у Мађарску.

Четири лица су ухапшена, наводи се у саопштењу.

Прелаз Хоргош 2 – Реске 2 је затворен.

Директор мађарске полиције је саопштио да ће бити појачане све контроле и патроле дуж српско-мађарске границе.

Главни саветник мађарског премијера Виктора Орбана, Ђерђ Баконди, рекао је да је мађарска полиција добро реаговала и да сумњају да је реч о организованом нападу на мађарску границу коју су чинили младићи мигранти.

Одржана је и радна група при мађарској влади којом је председавао премијер Виктор Орбан. Орбан је нагласио да ће мађарска одбранити своје границе.

"Мађарска полиција се добро припремила за овакве догађаје. Систем одбране границе одлично функционише. Нико не може нелегално да уђе на мађарску територију, без обзира на то да ли то покушава самостално или у групи. Уверен сам да ће мађарска полиција успешно одбранити мађарске границе и безбедност наших грађана", истакао је Шандор Пинтер министар унутрашњих послова Мађарске.

Начелник Управе граничне полиције Миљан Станојевић изјавио је да су припадници граничне полиције и Полицијске станице Кањижа пронашли 37 миграната, који су рано јутрос око 5 сати покушали да илегално пређу у Републику Мађарску у близини Граничног прелаза Хоргош 2-Реске 2, тако што су исекли ограду на мађарској страни, саопштио је МУП.

Како је навео, сви су предати на даљу надлежност службеницима Полицијске станице Кањижа.

Заседала је и радна група којом је председавао министар одбране Александар Вулин. На састанку је наглашено да ће се са пажњом пратити дешавања када је реч о мигрантима и мигрантској кризи, јер је ситуација знатно сложенија у протеклом периоду. 

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво