Забринутост због политичке стагнације у БиХ

Босна и Херцеговина ће још више заостати за суседима, ако политички лидер не постигну компромис, упозорио Мирослав Лајчак. Грађани највећи губитници због размирица.

Специјални представник Европске уније за Босну и Херцеговину Мирослав Лајчак и високи представник ЕУ спољну политику и безбедност Хавијер Солана изразили су забринутост на састанку у Бриселу због политичке стагнације која је очигледна у БиХ у протеклих неколико месеци, саопштено је из Лајчакове канцеларије.

"Босна и Херцеговина ће још више заостати за својим суседима и сви њени грађани ће бити губитници уколико политички лидери не превазиђу међусобне разлике и постигну компромисна решења", рекао је Лајчак након јучерашњег састанка са Соланом.

Солана је упутио поруку да БиХ мора да се усресреди на европске приоритете и да Унија очекује да тај напор буде видљив у раду Већа министара, власти и парламента.

Током посете Бриселу, Лајчак је учествовао у конференцији која је окупила свих 11 специјалних представника које је именовао Савет ЕУ у различитим деловима света, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво