Грчка полиција запленила тону кокаина, ухапшено шест Албанаца

Више од тоне кокаина и четврт милиона евра заплењено је у акцији грчке полиције у градићу Астакос, јавља Катимерини. Вредност заплењене дроге процењена на педесет милиона евра.

Грчка полиција ухапсила је девет особа и запленила велику количину кокаина и новца у акцији за чију је припрему било потребно пола године, саопштила је грчка полиција.

У полицијској операцији, која је кулминирала хапшењем девет особа у градићу Астакос, заплењено је укупно 1,18 тона кокаина, нешто више од 233.000 евра, "калашњиков", три пиштоља и 19 мобилних телефона.

Међу девет особа, шесторица су Албанци, али грчка полиција није објавила њихова имена. Албански дневник Панорама, пак, тврди да је међу ухапшенима Александар Пемај, који слови за једног од главних организатора албанског подземља у Грчкој.

Остаје нејасно да ли су ухапшени организатори читаве кријумчарске операције, или су се иза решетака нашле особе које су ангажоване како би тона кокаина била дистрибуирана из Грчке.

Кокаин, који је запленила грчка полиција, потиче из Сент Винсента на Карибима, који је преко Доминиканске Републике на концу доспео до Грчке.

Полиција у Грчкој је дрогу запленила пошто им је америчка агенција за борбу против наркотика, ДЕА, јавила да је велика количина кокаина утоварена на брод.

Дрогу је платио албански држављанин, а кључни оперативац ове акције био је Арапин који живи у Шпанији, саопштила је грчка полиција.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво