Линта: Варварски напади на православне храмове у Сарајеву

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта најоштрије је осудио варварске нападе на православне храмове Светог Саве и Светих апостола Петра и Павла у Сарајеву.

"Обијање, пљачкање и скрнављење наведених православних храмова није ништа ново и само су један од многобројних антицивилизацијских напада на објекте Српске православне цркве у том граду који трају од завршетка рата", изјавио је Линта.

Линта је саопштењу за јавност навео да бројне чињенице показују да је у питању континутитет рушилачке кампање и намера потпуног затирања вишевековног постојања српског народа у Сарајеву, а малобројним Србима се шаље отворена порука да нису добродошли и да им је најбоље да се иселе.

Линта је позвао међународну заједницу и њене представнике у Босни и Херцеговини да конкретно реагују и заштите православне храмове и малобројне Србе у Сарајеву и Федерацији БиХ.

"Некажњено скрнављење православних храмова само је један у низу доказа да је мит о мултиетничком Сарајеву безочна лаж и измишљотина и да је циљ бошњачке политике био протеривање преко 150.000 сарајевских Срба, а након рата систематско цементирање етничког чишћења", закључио је Линта.

Након провале и пљачке Храма Светог Саве у илиџанском насељу Блажуј уочи православне Нове године, оскрнављен је и комплекс цркве Светих апостола Петра и Павла у хаџићком насељу Осеник. За само три дана то је други случај напада на православне богомоље у Сарајеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво