Пресретач уловио рекордера код Бањалуке, возио 266 на сат

Брзина од 266 километара на час, којом се кретао мотоциклиста на магистралном путу Бањалука–Градишка, највећа је коју су евидентирали пресретачи у Републици Српској у прошлој години, јављају "Независне новине".

Како наводе Независне, у питању је мотоциклиста који је, када га је "уловио" пресретач, возио 266 километара на час на деоници пута где је ограничење 80, што значи да је возио 186 километара на час више од дозвољене брзине.

Други возач је на подручју Бијељине, на ограничењу од 80 километара на час, возио 100 више, односно 180 километара на час.

На трећем месту у прошлој години је брзина забележена на подручју Лакташа, где је возач на ограничењу од 100 возио 167 километара на час.

Из Одељења за односе с јавношћу МУП-а РС наводе да су два возила опремљена уређајима за мерење брзине од 15. јуна до краја прошле године у РС евидентирала 8.868 прекршаја прекорачења прописане брзине кретања моторних возила, преносе Независне.

Истичу да се највећи број прекршаја односи на прекорачење прописане брзине од 10 до 20 километара на час.

Висина казне

Како преносе Независне, за прекорачење од 10 до 20 километара на час предвиђена је новчана казна од 50 КМ.

За оног ко брзину прекорачи од 20 до 30 килиометара на час казна је од 100 до 300 КМ, заштитна мера забране управљања моторним возилом (од једног до четири месеца) и два казнена бода.

За прекорачење више од 30 километара на час изриче се новчана казна од 400 до 1.000 КМ, заштитна мера забране управљања моторним возилом (од два до шест месеци) и два казнена бода, преносе Независне.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи