Марковић: Отворени смо за разговор са Митрополијом о закључењу темељног уговора

Премијер Црне Горе Душко Марковић каже да је влада те земље остаје отворена за разговор са свим верским заједницама. Душко Марковић, додајући да је Црна Гора одолела непримереној и агресивној медијској кампањи, чији је циљ био дестабилизација државе.

Марковић је, на конференцији поводом представљања приоритета шестомесечног хрватског председавања Саветом Европске уније, нагласио да је Црна Гора приликом усвајања Закона о слободи вероисповести испоштовала све препоруке Венецијанске комисије, преноси РТЦГ.

Нагласио је да црногорска влада остаје отворена за разговор са свим верским заједницама.

"Отворени смо за разговоре са Митрополијом црногорско-приморском о закључењу темељног уговора, кад год за то покажу спремност", поручио је Марковић.

Додао да очекује да ће опозиционе партије показати зрелост и одговорност према бирачима, када је завршена прича о изборним законима.

"Жртва хибридног рата"

Премијер Црне Горе рекао је да је та држава била жртва хибридног рата.

"Као што смо били свједоци у протеклих пар недјеља, упркос великом броју субверзивних активности којима смо били изложени, успјели смо да очувамо безбједност и основне вриједности које баштини наше друштво", истакао је Марковић.

Према његовим речима, Црна Гора је одолела непримереној и агресивној медијској кампањи уз велики број дезинформација и лажних вести – са циљем узнемиравања јавности и грађана, и подстицања нереда и нестабилности.

"Данас је Црна Гора једна од најбрже растућих економија Европе. Високе стопе економског раста и значајна домаћа и страна инвестициона активност довеле су до повећања броја запослених и смањења броја незапослених у Црној Гори", закључио је Марковић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво