Писмо епископа Иринеја о ситуацији у Црној Гори стигло до Трампа

Епископ источноамерички Српске православне цркве (СПЦ) Иринеј каже да је писмо које је упутио председнику САД поводом Закона о слободи вероисповести у Црној Гори и дешавања у тој земљи стигло до Доналда Трампа.

"Примио сам повратну информацију из Беле куће да је садржај писма пренет председнику Трампу, тако да знам да је дошло до њега", рекао је епископ Иринеј за Спутњик.

Епископ је у писму позвао Трампа да код владе Црне Горе интервенише да "под хитно престану и одустану од прогонства које чине по верској основи, и од одузимања, векова старих, богомоља" СПЦ-а у тој земљи.

"Желимо приволети Вашу хитну пажњу на оштру злоупотребу верских слобода и права на посед имовине у Републици Црној Гори. Након што је Скупштина Црне Горе усвојила Закон о слободи вероисповијести или уверења и правном положају верских заједница, дошло је до бруталног сукоба с мирољубивим хришчанским православним демонстранатима, који су само желели да заштите своје светиње од насилног отимања", навео је епископ Иринеј у писму председнику САД.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(уторак, 14. јан 2020, 15:32) - Rade [нерегистровани]

" vratite se "

neznam zašo je ovaj komentar , bez ikakvog smisla , objavljen. Kako to misliš da se vrate. : da ponesu crkve, kuće škole ,, da stave u džep i da se vrete. Tamo su nekii i preko sto godina i mnogi su bolji i pametniji Srbi od ...aaj sad.

(уторак, 14. јан 2020, 15:18) - anonymous [нерегистровани]

@вратите се

Ја би, али си се ти много раширио и нећеш да направиш места.

(уторак, 14. јан 2020, 15:01) - anonymous [нерегистровани]

Vratite se

Ako Irinej toliko voli i brine se za Srbiju i Srbe zasto se ne vrati u Srbiju sa svim Srbima koji zive u SAD i ostanu u Srbiji.Mnogi su bre pobegli iz Srbije na sve strane sveta pa uvek nesto pametuju.

(уторак, 14. јан 2020, 14:53) - anonymous [нерегистровани]

Re: Smesno

Ne radi se ovde o zastiti ruskog uticaja u Crnoj Gori, jer je vlada u Crnoj Gori prekrsila sva ljudska prava SPC i Srpskom narodu i njima treba zastita. Obracajuci se predsedniku SAD, vladika Irinej je uradio dobru stvar i za postovanje a ne za omalovazavanje. Ja ti nebi objavio ovaj komentar jer to nije smesno.

(уторак, 14. јан 2020, 14:26) - anonymous [нерегистровани]

Smešno

Baš će Tramp podržati ruski uticaj u Crnoj Gori.

(уторак, 14. јан 2020, 13:51) - anonymous [нерегистровани]

Tacno tako

U Americi je veoma veliki broj glasaca srpskog porekla.

(уторак, 14. јан 2020, 13:15) - самуило самарићанин [нерегистровани]

Slede izbori...

Ако су мистер Трампу важни гласови српске дијаспоре и верника СПЦ у Америци...., уследиће "пацке" влади у ЦГ и дон Ђукановићу.