Уредници портала ИН4С и "Борба" пуштени након саслушања

Главни и одговорни уредник портала "ИН4С" Гојко Раичевић и уредник портала "Борба" Дражен Живковић пуштени су после саслушања у Основном државном тужилаштву да се бране са слободе.

Они су синоћ ухапшени због сумње да су извршили кривично дело изазивање панике и нереда, објављивањем текста о екплозији у Вили Горици.

Из полиције је демантовано да је у Вили Горици одјекнула експлозија, већ да је реч о мањем електро квару који је убрзо саниран.

Медијска асоцијација Југоисточне Европе најоштрије је осудила њихово хапшење. Удружење новинара Србије истиче да је хапшење новинара тешко кршење медијских слобода.

То је други случај хапшења новинара у Црној Гори. Пре седам дана ухапшена је бивша уредница ФОС медиа Анђела Ђикановић.

Уредник портала ИН4С је након саслушања у Основном државном тужилаштву, новинарима рекао да је јасно да је његово хапшење завера између полиције, тужилаштва, судства коју, како тврди, координише америчка амбасада.

Каже и да су му поједини медији, већ у недељу нацртали мету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво