Нова странка - Нова српска демократија

Нова српска демократија - име је новоформиране странке у Црној Гори, настала обједињавањем дела партија које су чиниле коалицију Српска листа и Матица Боке. Основни циљ странке међунационална равноправност, богатије друштво и достојанство српског народа.

Нова демократска странка, биће име нове странке у Црној Гори која ће настати обједињавањем коалиције Српска Листа и Матица Боке. Основни задатак Нове демократске странке је борба за међунационално равноправност, богатије друштво и достојанство српског народа.

Функционер Српске народне странке, окоснице будуће партије, Горан Даниловић рекао је подгоричикм "Вијестима" да Инцијативни одбор то решење једногласно усвојио и препоручио скупштини уједињења да прихвати ово име.

Одбор је усвојио и закључак да застава нове странке буде црвено-плаво-бело, "тробојка без апликација", рекао је Даниловић.

На састанку су изабрана радна тела која ће усвојене закључке преточити у форме предлога и упитити их скупштини уједињења.

Предлог за страначку химну је државна химна Републике Србије "Боже правде".

Даниловић је објаснио и зашто су се одлучили за баш то име будуће странке, "Нова у смислу да заиста треба да покаже нову снагу, српска јер хоћемо да наставимо да баштинамо оно што су баштиниле СНС и остале партије које се слажу да Црна Гора буде уређена као држава равноправних грађана, али и народа и демократска, јер ништа од тога не желимо да остваримо, осим на демократски начин".

Даниловић је додао да су на састанку заједнички констатовали да ће НСД наставити да баштини све позитивне вредности оних странака и организација које су ушле у процес спајања, те да ће то бити модерна странка, отворена за све чији је основни задатак борба за међунационалну равноправност, богатије друштво и достојанство српског народа.

Даниловић је казао да ће један од почетних циљева бити да широм отворе врата странке новим кадровима односно људима који су до сада били "само" њихови гласачи.

"Извесно да ће скупштина уједињања бити искориштена истовремено и за званичну промоцију нове политичке снаге пред прољећне изборе... Зато је на иницијативном одбору одлучено да се нова странка потпуно отвори за сваку опозициону сарадњу и извјесно је наша спремност за разговоре са оним колегама из опозиције који желе да мењају систем вредности у Црној Гори", најавио је Даниловић.

Скупштина уједињења одржаће се 24. јануара, у Културно информативном центру "Будо Томовић".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво